Culori pentru designul interior

De ce sa amenajezi folosind culoarea verde?

In 2017, culoarea verde se afla in centrul atentiei oriunde ne-am uita. Design-ul interior si design-ul vestimentar abunda de aceasta culoare, intr-o varietate de nuante si aduce prospetime si o senzatie de relaxare privitorilor.

In ceea ce priveste amenajarea locuintelor, verdele este preferat in acest an de catre designeri, nu doar datorita abilitatii acestei culori de a oferi o prospetime anume, dar si datorita efectului sofisticat pe care il aduce.

Daca te intrebi care este cea mai in voga nuanta de verde, iti recomandam verdele inchis. Aceasta nuanta este eleganta, plina de bun gust si relativ usor de combinat cu piese de mobilier din alte game de culori. Desigur, atunci cand alegi verdele pentru sufrageria sau dormitorul tau, este de preferat sa nu combini mai mult de doua nuante.

Unde folosesti verdele in locuinta ta?

Vasa cum mentionam adineauri, verdele inchis este o culoare eleganta, ideala pentru amenajarea locuintei, in special in acest an, cand face parte din gama de culori Pantone preferata de catre designeri. Cu toate acestea, poti da gres foarte usor atunci cand folosesti verdele in amenajare.

De aceea, este important sa tii cont de faptul ca verdele inchis este ideal ca si culoare-accent, ceea ce inseamna ca poti cauta o piesa de mobilier verde inchis, potrivita cu restul decorului sau in contrast cu acest. Insa, nu este recomandat sa o folosesti ca si culoare predominanta. Spre exemplu, vopsirea tuturor peretilor unei incaperi in verde poate aduce o senzatie coplesitoare si te poate impiedica sa folosesti cu succes alte culori contrastante. Exceptie face cazul in care peretii sunt vopsiti intr-o nuanta foarte inchisa, apropiata de negru sau albastru, iar verdele este doar o reflexie.

Pentru a aduce verdele in locuinta ta si a crea un aspect plin de bun gust si eleganta, iti recomandam sa cumperi scaune de masa sau de birou in aceasta culoare, sa apelezi la ajutorul unor specialisti pentru a vopsi picioarele acestora. O alta optiune este alegerea unor fotolii de culoare verde inchis, decorarea cu perne de aceasta culoare sau vopsirea unui singur perete dintr-o incapere spatioasa si luminoasa.

De asemenea, masutele de cafea, toaletele pentru ingrijire zilnica, ramele usilor sau ale geamurilor, ramele tablourilor, draperiile sau canapelele pentru doua persoane sunt piese-accent ideale pentru amenajarea sufrageriei.

Atunci cand vrei sa incluzi verdele inchis in amenajarea apartamentului sau a casei tale, iti asumi riscuri cu privire la armonia culorilor si la aspectul vizual final. Daca observi ca ai deja mai multe piese verde inchis care vor face spatiul sa para incarcat, incearca sa compensezi folosind culori foarte luminoase sau chiar albul. Nu jongla prea mult cu nuantele si cu contrastele, intrucat este foarte usor sa dai gres. Verdele inchis are abilitatea de a transforma un spatiu banal intr-unul special, insa bariera dintre eleganta si kitsch este foarte fragila.