Noutati 2020

Trenduri 2017 in design interior

Anul 2017 este inca la inceput, insa designerii de interior sunt deja gata sa vina cu recomandari cu privire la paletele de culori in tendinte, decoratiunile care pot transforma o incapere din punct de vedere vizual sau piesele de mobilier care pot oferi eleganta si confort.

Decorarea unei locuinte sau a unui birou poate fi un proces de analiza intensa si presupune creativitate si bun gust. Din fericire, anul 2017 vine cu tendinte pline de flexibilitate, culoare si modernism.

Daca va doriti sa redecorati sau sunteti in proces de amenajare a unei locuinte, cu siguranta ca aveti nevoie de inspiratie. Luati in considerare tendintele de mai jos pentru a obtine un decor de invidiat:

1. 2017 are culoarea verde
Nuantele de verde precum emeraldul, verdele maslina sau verdele mar sunt dominante in acest an. Cu toate acestea, piesele de mobilier de culoare verde inchis vor fi la mare cautare, datorita elegantei pe care o reflecta si a multiplelor posibilitati de combinare cu alte elemente de decor. Tonurile pastelate si materialele de un verde stralucitor, asa cum sunt suprafetele lucioase sau cele metalice sunt ideale ca si elemente-accent. Exceptand efectul vizual sofisticat pe care il ofera verdele inchis, acesta ofera si o senzatie de confort si promoveaza starea de bine si pozitivitatea.

2. Decoratiunile de perete si arta
Ultimii ani au fost inundati cu decoratiuni de perete de tipul citatelor, al tablourilor cu citate motivationale si ale artei de perete care includea cuvinte cheie pozitive. In acest an, insa, se preconizeaza o inlocuire a acestui tip de decoratiune de perete cu harti geografice. Harti de toate dimensiunile, clasice sau creative, au devenit populare inca de la finalul lui 2016, iar in 2017 se vor bucura de o dubla apreciere. In afara frumusetii hartilor ca si decoratiune, acestea au si un rol informativ, oferind un dublu avantaj celor care aleg sa includa un asemenea element in decor.

3. Non-culori
Combinatia alb-negru nu se va demoda niciodata, insa va fi folosita in mod diferit in acest an. Imaginile sau fotografiile alb-negru, de dimensiuni diferite, amplasate pe pereti de culoare gri inchis sau negru, usile albe sau lampile suspendate negre pe pereti albi au un impact major asupra aspectului unei locuinte. Incercati sa imortalizati imagini alb-negru pe pereti inchisi la culoare pentru a crea un colt plin de mister in casa.

4. Elemente mediteraneene
Mobilierul in culori pastelate ramane in tendinte si in acest an, iar atunci cand este combinat cu elemente mediteraneene, asa cum este gresia de culoare teracotei in forma hexagonala, ofera o senzatie de confort nemaintalnita. De asemenea vopsirea ramelor ferestrelor in negru va fi un trend observat cu usurinta de pasionatii de home decor. In special in incaperile spatioase, cu mobilier de culoare alba, ferestrele negre aduc un subtil contrast, extrem de placut.

5. Produse realizate din pluta
Pluta este unul dintre cele mai interesante materiale ale anului 2017. Acest material este folosit la realizarea meselor de bucatarie, a spatarelor scaunelor sau a decoratiunilor de interior. Cu toate ca, la o prima vedere, pare fragil, acesta este sustenabil, puternic si foarte placut din punct de vedere estetic. Mai mult decat atat, are abilitatea de a absorbi sunetul, ceea ce il face sa fie un izolant perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *